Filter

Merken:
Kleur
Teint
Finish
Collectie
Soort

Concealer

Weergave:

Rooster
Lijst
Weergeven:
Sorteren op:

Beste concealer kiezen

Concealer is een make-up product dat oneffenheden, donkere kringen, rode vlekjes en pukkeltjes verbergt. Het is een essentieel onderdeel van je basis make up. Sterker nog; de beste concealer zorgt voor de beste resultaten. Concealer bestaat in een vloeibare vorm, als crème en als concealer stick of pen. Veel meiden gebruiken foundation, maar geen concealer.

Er is echter wel een verschil tussen deze twee producten. Concealer gebruik je echt om kleine plekjes of gedeeltes van je gezicht te maskeren, terwijl je foundation over je hele gezicht aanbrengt. Moet je nu eerst foundation of eerst concealer aanbrengen? De meningen hierover zijn verdeeld. Het is handig om underyeconcealer die je wallen verbergt over je foundation aan te brengen, omdat je die anders weer uitsmeert wat het effect teniet doet. Groene concealer die je gebruikt om rode vlekjes te verbergen kun je juist beter voor je foundation aanbrengen. Het hangt er dus vanaf wat je wilt bereiken en welke concealer je gebruikt.

Goede concealer als onmisbare basis

Een goede concealer is eigenlijk de basis voor een egale teint. Ze bestaan in verschillende kleuren, die ieder een eigen functie hebben. Huidkleurige concealers worden vooral gebruikt tegen puistjes en andere oneffenheden. Kies hierbij altijd voor een concealer die matcht met je huidskleur en de kleur van je foundation. Gekleurde concealers contrasteren juist met de oneffenheid die ze proberen te verbergen:
 

  • Lichtpaars: zorgt dat je er minder vermoeid uitziet, verdoezelt pigmentvlekjes en camoufleert blauwe plekken die een beetje gelig uitgeslagen zijn.
  • Wit: te gebruiken als highlighter
  • Groen: neutraliseert roodheid van de huid en donkerrode plekjes/puistjes
  • Geel: camoufleert wallen/donkere kringen bij een warme huidskleur en verdoezelt blauwe adertjes/blauwe plekken
  • Donkerroze: camoufleert wallen/donkere kringen bij een koele huidskleur en pept de grauwe huid op
  • Oranje: camoufleert wallen/donkere kringen bij een donkere huidskleur
  • Lichtroze: camoufleert wallen/donkere kringen
  • Bruin: camoufleert bij een donkerbruine huidskleur

Vaak zit in de undereyeconcealers een soort shimmer die je een wakkere blik geeft en licht reflecteert. Gebruik dit liever niet voor de rest van je gezicht want je gaat er een beetje van glimmen.

Concealer Stick, Pen, Crème of toch Vloeibare Concealer?

Concealer stick, pen, crème of vloeibare concealer, wat is de beste concealer voor jou? Een concealer stick is handig om kleine plekjes mee aan te stippen. Bedek het plekje en klop het zachtjes in de huid. Als je een foundation op poederbasis gebruikt, zoals minerale poeder, is een poederconcealer de beste keus. De concealer palettes van Morphe Brushes en Wet ’n Wild zijn bijvoorbeeld superhandig en toch smeerbaar. Een goede concealer crème werkt eigenlijk altijd goed. Het dekt namelijk prima en is makkelijk aan te brengen. Desgewenst kun je de crème aanlengen met dagcrème om het iets vloeibaarder te maken. MeMeMe Correct & Perfect Concealer Kits bestaan uit een creamy concealer en een transaprante poeder om de concealer mee af te poederen. Vloeibare concealer is minder dekkend, maar wel smeerbaarder. Dit is vooral handig voor een droge huid, zeker als het product hydraterend is. Ga dan bijvoorbeeld voor de Wet ’n Wild CoverAll LiQuid Concealer.