Filter

Merken:
Kleur
Teint
Finish
Collectie
Soort

Gezichtspoeder

Weergave:

Rooster
Lijst
Weergeven:
Sorteren op:

Gezichtspoeder als ideale basis

Gezichtspoeder is een echte beauty must have als je wilt dat je foundation de hele dag mooi blijft zitten en je niet te veel gaat glimmen. Het matterende effect is vooral handig om de bekende glimgebieden zoals de neus, het voorhoofd en kin aan te pakken. Make up poeder geeft je gezicht namelijk een mooie zijdezachte matheid. Daarnaast fixeert de poeder je look, die daardoor langer houdt en frisser oogt. Kort gezegd heb je twee soorten make up poeder: losse poeder en compact poeder. Beiden breng je aan over je basis make up (dus over je foundation en concealer). Gebruik daarvoor bij voorkeur een royale poederkwast of een fluffy poederdons om de gezichtspoeder luchtig over je gehele gelaat aan te brengen. Pas vervolgens de ‘pat and press’ methode toe om de poeder daar waar nodig zachtjes iets meer in de huid te werken voor extra mattering.

Compact Poeder of Losse Poeder?

Compact poeder of losse poeder, wat werkt nu beter? Daar is eigenlijk een simpele regel voor: in de ochtend gebruik je losse poeder om je look te fixeren, compact poeder neem je mee in je tas om tussendoor je make-up bij te werken. Compact poeder is namelijk vaak iets meer dekkend qua kleur (in tegenstelling tot losse poeder). Als je dit te veel gebruikt krijg je het zogenaamde pannenkoekeffect. Het belangrijkste bij het kiezen van compacte gezichtspoeder is dan ook de kleur. Je wilt namelijk niet dat de poeder zichtbaar op de huid ligt. Kies daarom een kleur die overeenkomt met je foundation (en dus je huidskleur). Bij losse poeder is het van belang dat de structuur superfijn is, voor een transparant en licht effect.

Gezichtspoeder Aanraders

Een losse gezichtspoeder die erg fijn is, is Translucent Flawless Face Loose Powder van MeMeMe. Deze losse, kleurloze poeder is heel licht en zacht, verstopt je poriën niet en bevat kleine pigmentdeeltjes die je gezicht mooi oplichten. De Natural MeMeMe Flawless Pressed Face Powder compact poeder is dan weer handig om je make up gedurende de dag bij te werken. Overigens is die er ook in een transparante variant, de kleurloze Translucent MeMeMe Flawless Pressed Face Powder met vitamine E die een mooie matte finish geeft met een medium dekking. Vergeet ook niet te investeren in een goede poederkwast, daar bereik je de mooiste en meest natuurlijke resultaten mee.