Filter

Merken:
Kleur
Teint
Finish
Soort

Eyeliner

Weergave:

Rooster
Lijst
Weergeven:
Sorteren op:

Eyeliner & Oogpotlood kopen

Eyeliner en oogpotlood, wie kan er nog zonder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een oogpotlood of eyeliner kopen wilt. Daarnaast kijken we kort naar het aanbrengen van eyeliner en oogpotlood. Een streepje boven het oog geeft je ogen definitie. Je kunt gaan voor een zwoele smokey oogopslag, of juist een subtiele frisse blik. Daarnaast kun je ook een streepje op je waterlijn en eronder aanbrengen. Je kunt dit doen met oogpotlood, gel liner of een vloeibare eyeliner. Een oogpotlood is het handigst voor beginners omdat je het gemakkelijk weer uit kunt vegen. Hierdoor lijken je ogen ook minder hard. Een gel liner geeft een wat strakker resultaat dat langer blijft zitten. Dit breng je aan met een kwastje. Met een vloeibare eyeliner creëer je een echte retro look. Je kunt je ogen hier een hele andere vorm mee geven. Je hebt wel een iets vastere hand nodig om ermee te werken.

Eyeliner of Oogpotlood Aanbrengen

Eyeliner en oogpotlood aanbrengen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je aan de slag gaat met oogpotlood of eyeliner, neem dan je tijd. Strakke lijntjes trekken onder druk gaat niet. Gebruik wel eerst een oogschaduwbasis of primer, zodat je oogmake-up beter blijft zitten. Hoe doe je dat nu zo’n strak lijntje trekken? Sluit je oog en ontspan je ooglid. Je kunt je oog iets strak trekken naar buiten, dan kun je de eyeliner gemakkelijker aanbrengen. Leg dan het oogpotlood of de eyeliner plat op de bovenste wimpers, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Sleep nu langzaam, in kleine stapjes het oogpotlood of de liner naar buiten en vervolgens naar binnen. Je kunt een wing creëren door je oog te openen en het lijntje iets naar boven te trekken aan de buitenkant van je oog. Gebruik een vergrotende spiegel om je oog goed in beeld te hebben. Houd een wattenstaafje bij de hand om eventuele vlekjes weg te werken.

Oogpotlood of Eyeliner Kopen: Sigma, Lily Lolo, Inglot eyeliner

Als je een oogpotlood of eyeliner kopen gaat, zijn er een paar puntjes van belang. Kies ten eerste het product waar je voor gaat. Eyeliner, oogpotlood, eyeliner pennen, gel liners en vloeibare eyeliner hebben namelijk allemaal een iets andere gebruiksaanwijzing en ook een ander effect. Voor beginners is een oogpotlood of een eyeliner pen of stift het handigst. Hier heb je namelijk iets meer controle mee. Kies voor de Wet ’n Wild eyeliner potloden voor spannende kleurtjes, of de romig zachte oogpotloden van Inglot. Voor precisiewerk en strakke lijntjes is een gel liner of vloeibare eyeliner meer geschikt, bijvoorbeeld van Sigma of Lily Lolo. Kies hierbij wel voor een goed merk zoals Barry M, Wet ’n Wild of de cream eyeliners van Inglot, die drogen namelijk niet zo snel uit en blijven langer zitten.